Regulatorna komisija: Predložićemo nove odluke o cijeni struje

Izvor: Capital.ba, 29.Feb.2024, 14:07

Regulatorna komisija: Predložićemo nove odluke o cijeni struje

TREBINJE – Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske je, u skladu sa svojim nadležnostima, a na inicijativu “Elektroprivrede Republike Srpske” donijela Odluku o tarifnim stavovima za korisnike distributivnih sistema i odluku o tarifnim stavovima za javno snabdijevanje, čije pojedine članove je Ustavni sud proglasio neustavnim. Foto: RERS Povodom odluke Ustavnog suda Republike Srpske, iz Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske poručuju da će primijeniti presudu ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << suda i predložiti nove mjere i odluke. “Ne ulazeći u suštinu presude, niti sa željom da je komentarišemo, moramo konstatovati da će zbog ovakve odluke Ustavnog suda Republike Srpske i ukidanja blok tarifa cijena električne energije biti povećana za skoro 80 odsto stanovništva. Pojedini članovi odluke Regulatorne komisije a koje je osporio Ustavni sud svojom jučerašnjom odlukom, upravo su imale za cilj da zaštite kupce sa manjom potrošnjom i nižim standardom”,  navedeno je u saopštenju. Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske još nije dobila presudu Ustavnog suda Republike Srpske, i dok u pisanoj verziji ne dobije presudu neće se više izjašnjavati. Srna Чланак Regulatorna komisija: Predložićemo nove odluke o cijeni struje се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Grmuša: Rukovodstva ERS-a i RERS-a da podnesu kolektivne ostavke

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Feb.2024

BANJALUKA - Apsolutno je neprihvatljivo da rukovodstva Elektroprivrede RS i Regulatorne komisije za energetiku RS svoju direktnu odgovornost za usvajanje i provođenje neustavnih i nezakonitih normi sadržanih u Odluci o utvrđivanju tarifnih stavova za korisnike distributivnih sistema u Republici Srpskoj...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.