Region: U Sloveniji nastavljeno ublažavanje mera, u Hrvatskoj umrlo 30, obolelo 116

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 08:28

Region: U Sloveniji nastavljeno ublažavanje mera, u Hrvatskoj umrlo 30, obolelo 116

U Sloveniji se nastavlja sa ublažavanjem restriktivnih antiepidemijskih mera, pa će od danas na univerzitetima i u srednjim školama ponovo početi redovna nastava, na sportskim dogadjajima biće dozvoljeno ograničeno prisustvo publike, a radno vreme u ugostiteljskim objektima biće produženo.

Na snazi i dalje ostaju dosadašnje higijenske i preventivne mere, nošenje maski i dalje je obevezno, osim na časovima fiskulture, a zaposleni u školama koji nisu preležali kovid-19 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili nisu vakcinisani, moraju do daljeg da se testiraju jednom nedeljno, prenosi STA.

Iako je epidemiološka situacija u Sloveniji bolja, vlada je danas i formalno produžila stanje epidemije za još 30 dana.

Slovenija: Troje umrlih, 113 obolelih

U Sloveniji su u nedelju od posledica korona virusa preminule tri osobe, a od 1.504 obrađena PCR testa bilo je 113, odnosno sedam i po odsto pozitivnih, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od početka epidemije u Sloveniji su potvrđena 249.424 slučaja korona virusa, a preminulo je 4.327 obolelih.

Na bolničkom lečenju u nedelju je bilo 407 pacijenata, od čega 121 u odeljenjima intenzivne nege.

Hrvatska: Umrlo 30, obolelo 116

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je od posledica kovida-19 preminulo 30 osoba, a registrovano je 116 novih slučajeva od 2.329 testiranih ljudi, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Od početka epidemije u Hrvatskoj je potvrđeno 350.506 slučajeva korona virusa, a preminulo je 7.738 obolelih. Oporavilo se 337.475 pacijenata, od čega 1.025 u poslednja 24 sata.

Na bolničkom lečenju trenutno su 1.662 pacijenta, a 173 su na respiratoru.

Prvu dozu vakcine protiv korona virusa do danas je primilo 1.041.215 osoba, a potpuno su imunizovane 308.232 osobe.

Predloženo ukidanje policijskog časa u FBiH

Krizni štab Ministarstva zdrvlja Federacije BiH predložio je ukidanje policijskog časa u tom entitetu i povćanju broja okupljenih u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Ublažavanje mera predloženo je na osnovu zadovoljavajuće epidemiološke situacije.

Predlog je da se ubuduće na otvorenom dozvoli okupljanje 70, a u zatvorenom 30 ljudi, preneli su sarajevski mediji.

O ovom predlogu odlučivanje federalna vlada u četvrtak. Do donošenja odluk policijski čas traje od 23 do pet sati ujutru narednog dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novo ublažavanje mera u Sloveniji: Redovna nastava za srednjoškolce i studente

Izvor: N1 televizija, 17.Maj.2021

U Sloveniji se nastavlja s ublažavanjem epidemioloških mera, pa od danas u svim srednjim školama i na univerzitetima počinje redovna nastava.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.