Reforma propisa nije dala očekivane rezultate

Izvor: Beta, 13.Jul.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reforma propisa nije dala očekivane rezultate

BEOGRAD, 13. jula 2010. (Beta) - Reforma propisa u Srbiji do sada nije dala očekivane rezultate, ocenjeno je utorak na okruglom stolu u Beogradu.

Sprovedene su samo 63 preporuke čime se, na godišnjem nivou, štedi 50 miliona evra.

Kako je saopšteno, do 30. juna kada je akcija "Giljotina propisa" trebalo da bude završena, od usvojenih 217 preporuka sprovedeno je svega 56 koje je odobrila Vlada, i još sedam koje su naknadno usaglašene sa nadležnim telima.

Predsednik Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Vladimir Čupić je kazao da rezultati reforme nisu zadovoljavajući i da bi da su sprovodene sve preporuke godišnja ušteda bila oko 180 miliona evra.

"Plan reforme propisa nije realizovan i apelujem na nadležne da im ovaj projekat bude prioritet. Čini nam se da se reforme ne sprovode konzistentno i da sva ministarstva i nadležni ne dele isti entuzijazam za popravljanje privrednog ambijenta", kazao je on.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRP čeka sablju

Izvor: Politika, 13.Jul.2010

I dalje važe zakoni koji otežavaju poslovanje privrede jer se mnoge državne institucije nisu uključile u sveobuhvatnu reformu propisa (SRP). – Nedostupni svi podaci o reformi. – Potrebno 35 radnih dana u godini da se plate svi porezi..Samo od 63 sprovedene preporuke za ukidanje ili izmenu nepotrebnih...

Nastavak na Politika...

Kako iz lavirinta zastarele administracije? Dokle više gužve na šalterima?

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Jul.2010, 14:51

BEOGRAD - Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj organizovala je okrugli sto na temu „Regulatorna reforma Srbije – Kako iz lavirinta?“. Ovom prilikom, predstavljen je II kvartalni izveštaj NALED-a o realizovanim rezultatima koji su sprovedeni u okviru Jedinice za sveobuhvatnu reformu...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.