Referentna kamata 9,5 odsto

Izvor: NaDlanu.com, 08.Mar.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referentna kamata 9,5 odsto

BEOGRAD, 8. marta 2012. (Beta) - Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) zadržao je u četvrtak referentnu kamatnu stopu na nivou od 9,5 odsto godišnje.

BEOGRAD, 8. marta 2012. (Beta) - Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) zadržao je u četvrtak referentnu kamatnu stopu na nivou od 9,5 odsto godišnje.Kako se navodi u saopštenju, NBS je stopu referentne kamate zadržao na istom nivou uzimajući u obzir faktore inflacije koji deluju na srednji rok, kao što su niska tražnja, rast uvoznih cena, rizici iz medjunarodnog okruženja i fiskalne politike.Poslednja promena osnovne kamatne stope NBS bila je 19. januara, kada je kamata smanjena za 0,25 procentnih poena.U saopštenju se dodaje da se u skladu s ranijim projekcijama Narodne banke Srbije, medjugodišnja inflacija u januaru vratila u granice dozvoljenog odstupanja od cilja i iznosila je 5,6 odsto. Ciljana inflacija za januar 2012. bila je u rasponu od tri do šest odsto.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.