Razočaravajući početak trgovačke nedelje na BELEX-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2021, 18:03

Razočaravajući početak trgovačke nedelje na BELEX-u

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas visokih 384,1 miliona dinara, nešto manje od 3,3 miliona evra, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama Srbije, ali su podaci sa tržišta akcija razočaravajući.

Interesovanje investitora za ulaganja u kompanijske hartije je naglo usahlo, što ilustruje činjenica da je najtrgovanija akcija zabeležila promet tek malo veći od pola miliona dinara i da su oba brezanska indeksa nastavila pad.

Indeks najlikvidnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << akcija, BELEX15, potonuo je za pola procenta, na 732,33 poena, a BELEXlajn je oslabio za 0,3 posto, na 1.541,70 poena.

Naftna industrij Srbije je zaključila trgovanje kao najveći gubitnik, s padom vrednosti od preko 2,3 procenta, na 623 dinara, uz realizaciju od 0,5 miliona dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je takođe skliznula za nepunih 0,2 posto, na 2.995 dinara, a isprometovana je za skromnih 0,1 milion dinara.

Dobitnika nije bilo, a trgovanje akcijama drugih kompanija bilo je beznačajno. Strani investitori danas uopšte nisu bili aktivni na Beogradskoj berzi.

Dinarska državna obveznica serije RSO1478, koja dopseva na naplatu u junu 2021, ostvarila je promet u iznosu od približno 383,3 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Belex nastavio negativan niz u tekućoj godini

Izvor: Kamatica.com, 18.Jan.2021

Protekle sedmice zabeležen je nastavak silaznog trenda na domaćem tržištu akcija, dok je ukupan promet, u velikoj meri zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, dostigao 500,9 miliona dinara (4,3 miliona evra). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 1,5 odsto na 736,1 poen..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.