Rasprodaja porodičnog srebra: Država želi da privatizuje aerodromskog operatera

Izvor: B92, 01.Jul.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rasprodaja porodičnog srebra": Država želi da privatizuje aerodromskog operatera

Pariz --

Francuski Ustavni savet primio je deset odsto od ukupno potrebnog broja potpisa za predloženi referendum o privatizaciji vodećeg nacionalnog aerodromskog operatera - "Pariski aerodromi (ADP)".

U saopštenju Saveta se navodi da je od 13. juna primljeno 480.300 onlajn potpisa, od kojih je 97 odsto verifikovano, prenosi agencija Rojters.

Za referendum se mora prikupiti 4,7 miliona potpisa, što je desetina registrovanih birača u Francuskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Francuska vlada planira da proda ceo ili deo svog ukupnog 50,6-procentnog vlasničkog udela u ADP-u, vrednog oko 8,4 milijarde evra, u nastojanju da se oslobodi dela državnih aktiva kako bi finansirala inovacioni fond "težak" 10 milijardi evra.

Takav potez je, medjutim, naišao na negodovanje jednog broja gradjana koji traže referendum i koji su optužili vladu predsednika Emanuela Makrona da "rasprodaje porodično srebro".

Akcije ADP-su jutros pale za 0,19 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Francuska hoće da privatizuje aerodromskog operatera ADP

Izvor: Blic, 01.Jul.2019

Francuski Ustavni savet saopštio je danas da je primio deset odsto od ukupno potrebnog broja potpisa za predloženi referendum o privatizaciji vodećeg nacionalnog aerodromskog operatera - “Pariski aerodromi (ADP)”. U saopštenju Saveta se navodi da je od 13. juna primljeno 480.300 onlajn potpisa,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.