Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici traže sastanak sa premijerom FBiH

SARAJEVO - Radnici preduzeća "UNIS tuls" /UNIS tools/ iz Vogošće, nekadašnje alatnice vogošćanskog "Pretisa", okupili su se i danas pred zgradom Vlade Federacije BiH /FBiH/ tražeći da ih primi federalni premijer Fadil Novalić.

Radnici "UNIS tulsa" i juče su pred Vladom FBiH tražili povezivanje staža i uplatu penzijskog i zdravstvenog osiguranja, koji se ne uplaćuju sedam godina, te upošljavanje kapaciteta i ispunjavanje sporazuma sa menadžmentom u vezi sa isplatom minimalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << plata.

Predsjednik Sindikata "UNIS tulsa" Vjekoslav Barić rekao je da je Ministarstvu energije, rudarstva i industrije podnesen zahtjev za jednokratnu pomoć, jer radnici ovog preduzeća nemaju novca ni za hranu, a ni da dolaze na proteste.

Radnici poručuju da će Novaliću predati ključ fabrike, ako ne bude imao rješenje za probleme ovog preduzeća.

Novalić bi danas popodne trebalo da stigne iz Vašingtona, gdje je učestvovao u razgovorima sa MMF-om i Svjetskom bankom.

Federalni premijer nekadašnji je član Nadzornog odbora "UNIS Pretisa".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Protest radnika Unis Toolsa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2015

Radnici preduzeća Unis Tools, nekadašnjeg pogona alatnice, svoja prava i nezadovoljstvo stanjem u preduzeću iskazuju već dva dana pred zgradom Vlade FBiH. U nastojanju da riješe svoje dugogodišnje probleme, traže i očekuju sastanak s premijerom Fadilom Novalićem. 21.4.2015.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.