Traže novac i smjenu direktora

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2015, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže novac i smjenu direktora

TUZLA - Radnici Tvornice transportnih uređaja (TTU) iz Tuzle i danas su protestovali ispred Skupštine i Vlade TK, imali sastanke s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, ali do konkretnih rješenja nije došlo.

"Poslije sastanka u Skupštini TK došli smo na razgovor kod premijera Bege Gutića. Još vam ne mogu reći kakav je ishod, ali ćemo najvjerovatnije nastaviti svoje proteste", kaže Mehmed Terzić, predsjednik Sindikata TTU-a.

Radnici traže isplatu bar dijela >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zarađenog novca kako bi mogli preživjeti, uvezivanje radnog staža i smjenu direktora Abdulaha Đulovića. Međutim, ima i onih koji smatraju kako je zahtjev za smjenu direktora Đulovića montiran i motiviran.

"Neću komentarisati takve navode. Radnici su na ivici strpljenja. Neka ispune naše zahtjeve, ja ih neću moći kontrolisati narednih dana", govori Terzić.

Vlada TK je na vanrednoj sjednici donijela odluku o poništavanju dijela oglasa za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije nadzornih odbora u Tvornici transportnih uređaja i Fabrici obuće "Aida". Nezvanično se pominje kako nema zainteresovanih koji bi se uhvatili u koštac sa nagomilanim problemima u ovim preduzećima, a novim konkursom koji će biti raspisan pored TTU-a i "Aide" traže se kandidati za članove nadzornih odbora u Rudniku soli, Livnici čelika i "Global-ispat" Koksnoj industriji Lukavac.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici preduzeća „UNIS tuls“ traže sastanak sa premijerom

Izvor: Capital.ba, 21.Apr.2015, 12:35

SARAJEVO, Radnici preduzeća „UNIS tuls“ /UNIS tools/ iz Vogošće, nekadašnje alatnice vogošćanskog „Pretisa“, okupili su se i danas pred zgradom Vlade Federacije BiH /FBiH/ tražeći da ih primi federalni premijer Fadil Novalić. Radnici „UNIS tulsa“ i juče su pred Vladom FBiH tražili...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.