Radnici ispali iz igre: Pošto su preskočili srpskog biznismena, deonice Kraša strmoglavo pale

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici ispali iz igre: Pošto su "preskočili" srpskog biznismena, deonice Kraša strmoglavo pale

Zagreb -- Cena deonice Kraša dramatično je jutros pala na Zagrebačkoj berzi, nakon što je u subotu odlučeno da će radnici svoje akcije prodati Mesnoj industriji "Pivac".

U trenutku pisanja teksta cena deonice Kraša na Zagrebačkoj berzi iznosila je 710 kuna, što je pad od 32,38 odsto u odnosu na petak.

Naime, uprkos tome što je Kraš ESOP imao na stolu ponudu srpskog biznismena Nebojše Šaranovića, odnosno njegove kompanije Kapa Star Limited, u kojoj se nudila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cena od oko 1.070 kuna, te što je cena na Zagrebačkoj berzi bila oko 1.050 kuna, radnici su odlučili da prihvate ponudu MIB Pivac od oko 861 kune, uz garanciju zadržavanja proizvodnje na postojećim lokacijama, kao i sadašnjih uslova za radnike, čak i u slučaju daljnje prodaje deonica.

MIB Pivac je tako ojačao svoju poziciju najvećeg pojedinačnog deoničara, približio se udelu u Krašu od 50 odsto, a radnici su ispali iz igre što se tiče vlasničke strukture.

Oglasio se i Nebojša Šaranović, koji je rekao da je spreman da bude manjinski deoničar, a očito se danas povukao iz kupovine nakon što je više od dva meseca svojim kupovnim nalozima održavao cenu Kraša iznad 1000 kuna, prenosi Index.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veliki pad dionica Kraša na berzi

Izvor: Capital.ba, 25.Nov.2019

ZAGREB, Cijena dionice Kraša jutros je na Zagrebačkoj berzi snažno pala nakon što je u subotu na skupštini Kraš ESOP-a odlučeno da će radnici svoje dionice prodati Mesnoj industriji braća Pivac. Jutros je cijena dionice Kraša na Zagrebačkoj berzi iznosila je 710 kuna, što je pad od 32,38...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.