RT: Kompanija koja polaže cevi za „Severni tok 2“ povukla brodove iz Baltičkog mora

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Kompanija koja polaže cevi za „Severni tok 2“ povukla brodove iz Baltičkog mora

Švajcarsko-holandska kompanija "Alseas" koja je polagala podvodne cevi za nemačko-ruski gasovod "Severni tok 2" kraj danske obale, povukla je oba svoja broda iz Baltičkog mora, prenosi "Blumberg".
SAD: Sankcije za gasovod „Severni tok 2“ su proevropska odlukahttps://t.co/fecVv2xiKE
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 22, 2019 "Alseas" je objavio svoju odluku o obustavi operacija na dnu Baltičkog mora i izlasku iz projekta vrednog 11 milijardi dolara, pre nego što je američki predsednik Donald Tramp u petak potpisao zakon o potrošnji na nacionalnu odbranu 2020. godine, u kojem su predviđene i oštre sankcije kompanijama uključenim u izgradnju gasovoda.
RT: Oh, stvarno? Ambasador SAD u Nemačkoj kaže su sankcije Severnom toku 2 „izuzetno proevropske“ uprkos kritikama Berlina i EUhttps://t.co/clA0pzGxFo
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 22, 2019 Sankcije podrazumevaju zamrzavanje imovine u SAD-u, ukidanje viza zaposlenim, kao i stavljanje kompanija na crnu listu.

 
Nemačka: Odbacujemo primenu američkih sankcija na gasovod „Severni tok 2“https://t.co/Hh8uszPHTv
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 21, 2019 Nemačka i Rusija su osudile razvoj cituacije i najnovije sankcije, a Berlin je taj potez okarakterisao kao mešanje u unutrašnje stvari, te odbacio sankcije. Moskva je u međuvremenu saopštila da će projekat, koji je u završnoj fazi, biti završen bez obzira na sankcije.
Zaharova: SAD će uskoro zatražiti od drugih da prestanu da dišu, što će mnogi najverovatnije i ispunitihttps://t.co/g3VP7t1msw
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 21, 2019 Komisija EU je takođe naglasila da su države EU protiv bilo kakvih sankcija koje ciljaju njene kompanije, a koje legalno posluju nakon što su SAD uvele paket sankcija protiv firmi koje učestvuju u projektu gasovoda "Severni tok 2". Izvor: Vostok / RT
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZLAZE IZ PROJEKTA VREDNOG 11 MILIJARDI DOLARA Kompanija "Olsis" se povukla iz gradnje Severnog toka 2

Izvor: Blic, 23.Dec.2019

Švajcarsko-holandska kompanija "Olsis" (Allseas), koja je polagala cevi na podvodnom delu nemačko-ruskog gasovoda Severni tok 2 pored danske obale, povukla je svoja dva broda sa Baltičkog mora, izveštava "Blumberg njuz".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.