REZULTAT VUČIĆEVE OFANZIVE U DAVOSU: Počinju radovi na pruzi Beograd - Budimpešta, voz će ići 200 NA SAT!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2017, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REZULTAT VUČIĆEVE OFANZIVE U DAVOSU: Počinju radovi na pruzi Beograd - Budimpešta, voz će ići 200 NA SAT!

Radove na pruzi izvodiće kineske i ruske kompanije

Razgovori premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kine Si Đinpinga u Davosu uskoro bi trebalo da donesu prve rezultate koji će se ogledati u početku najavljenje gradnje brze pruge između Beograda i Budimpešte.

Radovi će biti izvođeni u tri faze, a prva deonica koja će biti obnovljena i za koju je pripremljena dokumentacija je između Stare Pazove i Novog Sada.

UPOZORENJE ZA SRBIJU! Upaljen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meteoalarm, temperatura pada na minus 15

Pruga će biti finansirana od ruskog kredita, a gradiće je kineske i ruske kompanije. Direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović objasnio je da je već počela da se priprema i tehnička dokumentacija za treću deonicu od Novog Sada do mađarske granice.

JOŠ ĆEMO CVOKOTATI: Evo do kad će trajati jak mraz i hladno vreme!

- Predviđeno je da se postojeća jednokolosečna pruga, koja je stara 130 godina, rekonstruiše i izgradi kao savremena sa dva koloseka za putnički i teretni saobraćaj - naglasio je Ignjatović.

On je dodao da će na novoj pruzi vozovi moći da idu brzinom od 200 kilometara na čas.

- Cilj je da se vreme putovanja na pruzi od Beograda do Budimpešte, dugačkoj 350 kilometara, skrati sa današnjih osam časova na najviše tri sata - zaključio je Ignjatović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.