RASTE BROJ NEZAPOSLENIH: Samo u junu mesecu bez posla je ostalo 600.000 ljudi! Ove zemlje su NAJPOGOĐENIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2020, 19:09

RASTE BROJ NEZAPOSLENIH: Samo u junu mesecu bez posla je ostalo 600.000 ljudi! Ove zemlje su NAJPOGOĐENIJE

Pored mladih nezaposlenost najviše pogađa žene

Od februara do juna broj nezaposlenih u Italiji porastao je za 600 hiljada, a broj "neaktivnih", onih koji niti traže posao niti rade je dostigao 700 hiljada, saopštio je Državni Institut za Statistiku.

Samo u junu mesecu nazaposlenost je porasla za 8 odsto, a među mladima čak za 27,6 procenata. .

Sektor koji najviše trpi posledice pandemije Covida19, i ekonomske krize koja je usledila je turizam. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

U Italiji zaposlenost u oblasti turizma i komplementarnih zanimanja kao sto je sport i putovanje, beleži pad od 77, 9 odsto.

U istom periodu, dakle u prvih šest meseci ove godine u Nemačkoj, turizam je zabeležio pad zaposlenosti od 44 odsto, a u Francuskoj skoro 29 odsto manje zaposlenih.

Italijanski mediji navode da je pre pandemije u zemljama Evropske unije bio zabeležen porast zaposlenosti od 14 odsto "ali onda je došao Covid19, pandemija, karantin i zaposlenost se raspala".

Generalno najviši nivo nezaposlenosti je zabeležen u Španiji i iznosi 44 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.