RADIĆEMO SA LOKALNIM FIRMAMA Amerikanci stigli u Srbiju, obećali veće angažovanje na polju obnovljivih izvora energije

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 11:55

"RADIĆEMO SA LOKALNIM FIRMAMA" Amerikanci stigli u Srbiju, obećali veće angažovanje na polju obnovljivih izvora energije

Direktor UGT Renewables LLC govorio o angažovanju lokalnih firmi

Finansijski direktor u kompaniji UGT Renewables LLC Piter Gudal istakao je danas da će na realizaciji njihovog projekta u Srbiji raditi lokalne firme.

- Ovo je početak jednog procesa. Prilično je komplikovano objasniti ga. Najpre što se tiče izbora mesta za ovaj projekat - rekao je on i objasnio da su tako radili na severoistoku SAD.

- Jedan od naših prioriteta je, da se fokusiramo na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << braunfild zemlju, to jest zemlju koja nema trenutnu veliku ekonomsku vrednost, a može se koristiti za nove projekte - objasnio je Gudal i dodao da će oko izbora mesta razvoja projekta sarađivati sa nadležnim ministarstvo.

Kako je rekao pri izboru mesta kompanija obraća posebnu pažnju na uticaj na sredinu i lokalnu zajednicu.

- Što se tiče novih radnih mesta radićemo sa dve lokalne građevinske firme. Neću danas odavati detalje. Ti građevinski radovi biće u rukama loKalnih firmi, a postojaće odmah uticaj na privredu i po pitanu otvaranja radnih mesta - rekao je on odgovarajući na pitanje koliko radnih mesta će generisati projekat.

Gudal je kazao da se raduje razvoju projekta sa svojim partnerima i naglasio da je kompanija uvek usmerena i na prenos znanja lokalnim korisnicima i firmama koje planove treba da sprovode.

- Sve to vodi ekonomskoj koristi lokalne zajednice i po pitanju jačanja veština i zaposlenosti - istakao je on na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem posle potpisivanja sporazuma sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.