Puštanje u rad najveće solarne elektrane u Srbiji Saraorci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 05:25

Puštanje u rad najveće solarne elektrane u Srbiji "Saraorci"

Svečano puštanje u rad najveće solarne elektrane u Srbiji "Saraorci" održaće se danas u istoimenom naselju pored Smedereva, a događaju će prisustvovati predstavnici kompanija koje su radile na izgradnji te elektrane, predstavnici ministarstva rudarstva i energetike i gradonačelnica Grada Smedereva Jasmina Vojinović.
Prva faza radova na izgradnji najveće solarne elektrane u Srbiji "Saraorci", čija ukupna snaga u prvoj fazi iznosi 9.86 MW (11,8 MWp), dok u je u drugoj fazi predviđena snaga od 1.5 MW (1,86 MWp), završena je, saopšteno je iz kompanije "PowerChina".
Reč je o fotonaponskoj elektrani, koja koristi obnovljivi izvor energije, sunčevo zračenje, za potrebe proizvodnje eleketrične energije,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Puštena u rad solarna elektrana Saraorci

Izvor: Danas, 24.Maj.2024

U naselju Saraorci pored Smedereva, završena je prva faza radova na izgradnji i puštena je u rad najveća solarna elektrana u Srbiji "Saraorci" čija je ukupna snaga u prvoj fazi iznosi 9,86 megavata, saopštio je investitor, nemačka AVR grupa.

Nastavak na Danas...

Danas se pušta u rad najveća solarna elektrana u Srbiji

Izvor: Kamatica.com, 24.Maj.2024

Svečano puštanje u rad najveće solarne elektrane u Srbiji "Saraorci" održaće se danas u istoimenom naselju pored Smedereva, a događaju će prisustvovati predstavnici kompanija koje su radile na izgradnji te elektrane, predstavnici ministarstva rudarstva i energetike i gradonačelnica Grada Smedereva...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.