Prvi u Srbiji: Mali obišao prodavnicu koja je prešla na novi sistem

Izvor: B92, 02.Dec.2021, 13:12

Prvi u Srbiji: Mali obišao prodavnicu koja je prešla na novi sistem

Prodavnica "3M" u Barajevu prva je u Srbiji koja je prešla na novi model e-fiskalizacije, koji podrazumeva upotrebu novih fiskalnih uređaja.

Taj objekat obišao je danas ministar finansija Siniša Mali koji je istakao da će novi sistem smanjiti sivu ekonomiju i nelojalnu konkurenciju.

Mali je zahvalio vlasnici prodavnice Sonji Nikolić na odgovornosti i preduzetničkom duhu i pozvao ostale privrednike da učine isto.

Takođe, pozvao ih je da iskoriste subvencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje za prelazak na novi sistem daje država i podsetio da je reč o 100 evra po fiskalnom uređaju i 100 evra po prodajnom mestu.

Govoreći o prednostima novog sistema, Mali je naveo da sistem ide u korak sa novim tehnologijama, da je brz i efikasan, kao i da nema rezervnih papirnih rolni i plaćanja godišnjih servisa za uređaje.

Sadrži QR (kju ar) kod pomoću koga svaki kupac preko mobilnog telefona može da proveri da li je taj račun validan.

B92 je organizacija koja brine o zaštiti životne sredine. Mi ublažavamo štetu nastalu zagađenjem u avio-saobraćaju i ulažemo napore da se smanji emisija izduvnih gasova. climatecare.org

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.