Prvi maj bez štrajkova radnika u Crnoj Gori

Izvor: S media, 01.Maj.2010, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi maj bez štrajkova radnika u Crnoj Gori

Medjunarodni praznik rada 1. maj u Crnoj Gori protiče bez štrajkova, ali nije izvesno da ih neće biti već narednih dana.

Uoci samog praznika prekinuta su tri štrajka u "Kombinatu aluminijuma u Podgorici" (KAP), "Telekomu" i u "Tehnostilu" u Nikšiću.

Radnici KAP-a su upadom u poslovnu zgradu fabrike u četvrtak uspeli da upravu nateraju na prihvatanje svojih zahteva: da se povuku rešenja o otkazima za oko 40 zaposlenih i da se odustane od osnivanja nove organizacione >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << celine za održavanje zelenila u fabričkom krugu.

Štrajkači "Tehnostila" su uoči praznika primili tri zaostale plate i prekinuli dvomjesečni štrajk i desetodnevno gladovanje u fabričkoj hali.

Oba štrajka su prekinuta uz posredovanje Vlade Crne Gore čiji su predstavnici uspeli da strane vlasnike KAP-a i "Tehnostila" ubede da popuste.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Prvi maj bez štrajkova radnika

Izvor: Capital.ba, 01.Maj.2010

PODGORICA, Međunarodni praznik rada 1. maj u Crnoj Gori protiče bez štrajkova, ali nije izvjesno da ih neće biti već narednih dana. Uoči samog praznika prekinuta su tri štrajka' u Kombinatu aluminijuma u Podgorici (KAP), Telekomu i u 'Tehnostilu' u Nikšiću. Radnici KAP-a su upadom u poslovnu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.