Capital.ba

Prvi maj bez štrajkova radnika

01.05.2010. / 10:29

PODGORICA, Međunarodni praznik rada 1. maj u Crnoj Gori protiče bez štrajkova, ali nije izvjesno da ih neće biti već narednih dana.
Uoči samog praznika prekinuta su tri štrajka” u Kombinatu aluminijuma u Podgorici (KAP), Telekomu i u “Tehnostilu” u Nikšiću.
Radnici KAP-a su upadom u poslovnu zgradu fabrike u četvrtak uspjeli da upravu natjeraju na prihvatanje svojih zahteva: da se povuku rješenja o otkazima za oko 40 zaposlenih i da se odustane od osnivanja nove organizacione cjeline za održavanje zelenila u fabričkom krugu.
Štrajkači “Tehnostila” su uoči praznika primili tri zaostale plate i prekinuli dvomjesečni štrajk i desetodnevno gladovanje u fabričkoj hali.
Oba štrajka su prekinuta uz posredovanje Vlade Crne Gore čiji su predstavnici uspjeli da strane vlasnike KAP-a i “Tehnostila” ubjede da popuste.
Potpisivanjem sporazuma štrajk je posljednjeg dana aprila, prekinut i u Telekomu čiji su radnici tražili veće plate i status kakav imaju njihove kolege u sistemu njemačkog Telekoma koji je vlasnik i Telekoma Crne Gore. Beta

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!