Izvor: KreditniCentar.rs, 30.Maj.2011, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proveru stanja na računu banke naplaćuju do 50 dinara

Stanje na tekućem računu građani mogu da provere na šalterima banke ili bankomatima, pozivom kol centra, ali i preko interneta ili mobilnog telefona. Neke usluge su besplatne, a pojedine koštaju do 50 dinara.PLATA - Provera na šalteru, bankomatu ili internetu ne košta, a poziv kol centra se tarifira po ceni lokalnog poziva između 0,24 do 0,48 dinara po minutu. Provera na mobilnom telefonu preko java aplikacije košta 50 dinara, a provera SMS-om od sedam do 10 dinara.
Građani koji primaju >> Pročitaj celu vest na sajtu KreditniCentar.rs << platu preko Hipo-Alpe-Adrija banke stanje na računu mogu da provere na četiri načina. Na šalteru i bankomatu te banke provera se ne naplaćuje, kao ni provera preko interneta, ali ako klijent koristi SMS servis, to će ga koštati sedam dinara po poruci.
- Za proveru stanja preko SMS-a potrebno je da se pošalje SMS sa oznakom usluge koja se traži. SMS obaveštenja o potrošnji po platnim karticama ne naplaćujemo - kažu u ovoj banci.
Banka Inteza, pored provere iznosa novca na šalteru i bankomatu, koju ne naplaćuje, nudi i proveru preko elektronskih servisa - Inteza mobi, Inteza onlajn i Inteza halo, kao i uslugu SMS obaveštenja, za koju se mogu prijaviti slanjem poruke za sve tri mreže mobilne telefonije.
Klijenti koji koriste onlajn uslugu ne plaćaju proviziju, dok se u slučaju Halo elektronskog servisa naplaćuju samo utrošeni impulsi telefonskog operatera, fiksnog ili mobilnog. Korišćenje Mobi usluge naplaćuje se 50 dinara mesečno.
Cena SMS obaveštenja u ovoj banci za korisnike MTS i Telenor mreže iznosi 7,08 dinara, plus osnovna cena poruke, dok korisnici VIP mreže plaćaju 7,08 dinara. Stanje u Rajfajzen banci može da se proveri pozivom kol centra koji se naplaćuje po ceni lokalnog poziva. Ako se koristi govorni automat, usluga se ne naplaćuje. U ovoj banci nema provizije na proveru preko interneta, niti na slanje izvoda na mejl adresu klijenta. Rajfajzen banka naplaćuje upit stanja na bankomatu 15 dinara, a mini-izvod na bankomatu 25 dinara. SMS koji banka šalje je besplatan, ali SMS upit se naplaćuje 8,26 dinara.
Provera stanja na tekućem računu
Način - Cena u dinarima
Šalter banke - Besplatno
Bankomat - 0-25
Internet - Besplatno
Izvod na mejl - Besplatno
Mobilni telefon (preko java aplikacije) - oko 50
SMS servis - 7-10
Kol centar - 0,24-0,48 dinara po minutu
Govorni automat - Besplatno
Izvor: 24sata.rs

Nastavak na KreditniCentar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KreditniCentar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KreditniCentar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.