Proverite sandučiće od ponedeljka: Poštanski centri krenuli da prerađuju pošiljke

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 12:48

Proverite sandučiće od ponedeljka: Poštanski centri krenuli da prerađuju pošiljke

Nakon nekoliko dana trajanja obustave rada poštanskih radnika, prve informacije sa terena govore da se stanje polako stabilizuje.

Naime, u sredu uveče predstavnici sindikata Pošte Srbije postigli su dogovor u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom informisanja i telekomunikacija Mihailom Jovanovićem.

Prve slike koje stižu iz poštanskih centara, govore u prilog tome da ogromna većina radnika ipak jeste zadovoljna postignutim sporazumom i da su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vratili na posao.

Fotografije potiču iz poštansko-logističkih centara u Novom Sadu i Beogradu, koji su "krvotok" protoka pošiljki u celoj Srbiji.

Kako navode radnici iz ovih centara, ukoliko se ovaj tempo rada nastavi tokom vikenda, kako i planiraju, tokom naredne nedelje građani mogu očekivati pune poštanske sandučiće.

Podsećamo, radnici koji su obustavili rad tražili su uvećanje zarada i nakon nekoliko dana, postigli su sporazum sa Vladom. Prema tom sporazumu, koji su potpisali svi sindikati, radnicima u tehnologiji odmah se povećavaju plate za 10 % i onda dodatno još 10% od 1. januara 2024. godine.

To je kumulativno povećanje plata radnicima u tehnologiji od 21% u odnosu na njihovu trenutnu zaradu. Radnicima u administraciji sledi dodatno povećanje plata od 1. januara naredne godine od 10%. Svim radnicima, osim rukovodstvu, isplata jednokratne finansijske pomoći od 20.000 dinara do 25. novembra.

Stavka kojom su radnici pošte koji su bili u štrajku najzadovljniji, jeste ona da im zarade neće biti umanjene za dane tokom kojih nisu radili. Naime razlika za koju im je umanjena već isplaćena zarada i putni troškovi, dobiće prema potpisanom sporazumu u celosti sa narednom platom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proverite sandučiće od ponedeljka: Poštanski centri krenuli da prerađuju pošiljke

Izvor: 24sedam.rs, 17.Nov.2023

Prve slike koje stižu iz poštanskih centara, govore u prilog tome da ogromna većina radnika ipak jeste zadovoljna postignutim sporazumom

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.