Srbija

Petak, 17.11.2023.

11:47

Proverite sandučiće od ponedeljka: Poštanski centri počeli da prerađuju pošiljke

Nakon nekoliko dana trajanja obustave rada poštanskih radnika, prve informacije sa terena govore da se stanje polako stabilizuje.

Izvor: B92.net

Proverite sandučiće od ponedeljka: Poštanski centri počeli da prerađuju pošiljke
Foto: Pošta Srbije

Naime, u sredu uveče predstavnici sindikata Pošte Srbije postigli su dogovor u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom informisanja i telekomunikacija Mihailom Jovanovićem.

Prve slike koje stižu iz poštanskih centara govore o tome da ogromna većina radnika ipak jeste zadovoljna postignutim sporazumom i da su se vratili na posao.
Foto: Pošta Srbije
Fotografije potiču iz poštansko-logističkih centara u Novom Sadu i Beogradu, koji su "krvotok" protoka pošiljki u celoj Srbiji.

Kako navode radnici iz ovih centara, ukoliko se ovaj tempo rada nastavi tokom vikenda, kako i planiraju, tokom naredne nedelje građani mogu očekivati pune poštanske sandučiće.
Foto: Pošta Srbije
Podsećamo, radnici koji su obustavili rad tražili su uvećanje zarada i nakon nekoliko dana, postigli su sporazum sa Vladom. Prema tom sporazumu, koji su potpisali svi sindikati, radnicima u tehnologiji odmah se povećavaju plate za 10% i onda dodatno još 10% od 1. januara 2024. godine.

To je kumulativno povećanje plata radnicima u tehnologiji od 21% u odnosu na njihovu trenutnu zaradu. Radnicima u administraciji sledi dodatno povećanje plata od 1. januara naredne godine od 10%. Svim radnicima, osim rukovodstvu, isplata jednokratne finansijske pomoći od 20.000 dinara do 25. novembra.
Foto: Pošta Srbije
Stavka kojom su radnici pošte koji su bili u štrajku najzadovoljniji jeste ona da im zarade neće biti umanjene za dane tokom kojih nisu radili. Naime, razliku za koju im je umanjena već isplaćena zarada i putni troškovi dobiće prema potpisanom sporazumu u celosti sa narednom platom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: