Promocija turizma Republike Srpske na Beogradskom sajmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija turizma Republike Srpske na Beogradskom sajmu

Na 40. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu danas je predstavljena bogata turistička ponuda Republike Srpske, a prema rečima ministra turizma Predraga Gluhovića, turizam je grana privrede koja jedina ima dvocifren rast u Srpskoj i čitavom regionu.

Gluhović je rekao da Srpska ima ogroman turistički potencijal te da je u saradnji sa Srbijom i zemljama regiona u pripremi niz turističkih projekata.

"Republika Srpska je mali region koji obiluje bogatom prirodom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlada Srpske čini što više na promociji kako bi se unapredio naš turistički proizvod. Turizam je jedna od grana privrede koja jedino ima dvocifreni rast u Srpskoj kao i regionu. Zajedno radimo sa vladom Srbije i Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija na projektu Drina", objašnjava Gluhović.

Gluhović podseća na čvrste veze Srbije i republike Srpske i u pogledu saradnje na polju turizma i kaže da su građani Srpske zahvaljujući sporazumu sa Banjom Koviljačom u mogućnosti da po nižim cenama borave na lečenju.

"Pravimo zajedničke proizvode i sa Turističkom organizacijom Zlatibora i posebno sa Banjom Koviljačom u koju pacijenti iz Srpske dolaze na lečenje i imaju povoljnije uslove. Želimo da pacijenti i gosti iz Srbije dođu na naše prostore i da imaju takođe povoljne uslove", kaže Gluhović.

Drugog dana Sajma, Srpska je predstavila gastro ponudu Grada Trebinja, Istočne Hercegovine, kao i šaroliko prirodno, istorijsko i kulturno bogatstvo Srpske.

Zdrava hrana, lekovito bilje, prirodni izvori vode, planinski turizam, kao i rafting na Vrbasu i Drini, samo su deo ponude koje posetioci Sajma mogu videti do 25. februara na štandu Turističke organizacije Republike Srpske.

Direktorka Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović kaže da će posetioci u narednim danima biti u mogućnosti da vide potpuno promenjenu koncepciju predstavljanja Srpske na Sajmu kao i brojne novine koje su u ovogodišnjoj ponudi.

"Turistička organizacija Republike Srpske se predstavlja danas sa Hercegovinom. Predstavljeni su čuveni brendovi, hercegovački sirevi, cicvara u medu, vina, lekovito bilje ali i kulturno-istorijsko nasleđe, a sutra se predstavlja ponuda Banja Luke", kaže Jovanović.

Jubilarni 40. Sajam turizma pod sloganom "Odmor te čeka", otvoren je juče u Beogradu a na Sajmu se predstavlja više od 1.100 izlagača iz 50 država.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Promociju TON-a na "Sajmu turizma" u Beogradu podržao gradonačelnik Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Feb.2018

Juče je na 40-tom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu održana promocija Turističke oraganizacije Niša, kojoj je prisustvovovao i gradonačelnik Niša, Drako Bulatović...Turistička organizacija Niš učestvuje na 40-tom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 22 do 25. februara,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.