
Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2022, 20:35
Proizvodnja ćumura – posao malo čađav, ali je zarada čista
U proizvodnji ćumura nema države i političkih pitanja, pokreću je privatnici, a samo u dragačevskom kraju ćumurana ima na stotine. U tom kraju proizvodnja ćumura i dalje opstaje, zahvaljujući vrednim domaćinima, koji se bave poslom koji jeste prljav, ali je zato zarada čista.
Milan Dragićević iz Donjeg Dubca decenijama se bavi ćumurdžijskim zanatom. Ćumur proizvodi po starom receptu u ćumuranama sazidanim od cigle zvane nepek.
Kod Dobrosavlevića iz Vučkovice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dve ćumurane se potpaljuju tri puta mesečno.
Ćumur iz Dragačeva stiže na sve strane sveta - tamo gde se roštilj ne može zamisliti bez drvenog uglja.
Oni koji se nadime dima iz ćumurane kažu da je posao težak i prljav, ali je zarada čista.
Više u prilogu RTV.
Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...