Izvor: Danas, 26.Feb.2024, 16:29

Proglašeni krivim za smrt 68 dece: Otrovali ih sirupom protiv kašlja

Sud u Uzbekistanu proglasio je danas 23 osobe krivim za smrt 68 dece, u vezi korišćenja sirupa protiv kašlja, koji je proizvodila indijska kompanija Merion Bajotek.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OD SIRUPA PROTIV KAŠLJA UMRLO ČAK 68 DECE: Jeziv slučaj TRESE javnost! Sud krivim proglasio preko DVADESET ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024

Nezapamćena tragedija..Sud u Uzbekistanu osudio je na zatvorsku kaznu 23 osobe zbog 68 dece koja su umrla nakon konzumiranja sirupa protiv kašlja. Optuženi su proglašeni krivim za utaju poreza, prodaju nekvalitetnih ili falsifikovanih lekova, zloupotrebu položaja i ovlašćenja, nemar, falsifikovanje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

U Uzbekistanu osuđene 23 osobe zbog smrti dece uzrokovane sirupom za kašalj

Izvor: Radio 021, 27.Feb.2024, 08:06

Sud u Uzbekistanu osudio je na zatvorske kazne 23 osobe zbog smrti 68 dece povezane sa korišćenjem sirupa protiv kašlja indijske kompanije "Merion Bajotek".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.