Profit Simensa skočio 40%

Izvor: B92, 06.Nov.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit Simensa skočio 40%

Nemački proizvođač industrijske opreme Simens ostvario je u četvrtom poslovnom kvartalu skok neto profita od 40 odsto.

On je upozorio da u novoj poslovnoj godini očekuje mirovanje prihoda zbog globalnih tenzija koje će uticati na poslovanje.

Simens je takođe saopštio da će prodati svoj sektor prozivodnje slušnih aparata investicionoj firmi EQT i nemačkoj porodici preduzetnika Štringman za 2,15 milijardi evra, prenosi agencija AP.

Neto zarada u poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslovnom kvartalu 2013/14. porasla je na 1,49 sa 1,06 milijardi evra iz istog tromesečja lane, dok su prihodi istovemeno mirovali na 20,55 milijardi evra.

Na rezultate su uticali troškovi od 223 miliona evra u energetskom sektoru, zbog problema sa vetroturbinama, nastalim zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Kompanija iz Minhena koja proizvodi tešku mašineriju uključujući vozove, medicinsku opremu i vetrenjače, navodi da će uslovi poslovanja u 2015. biti složeni, delom zbog geopolitičkih tenzija. Simens je aktivan širom sveta, uključujući Bliski istok i Rusiju, gde je njegovo poslovanje ugroženo zbog sankcija zapada Moskvi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.