Svet

Četvrtak, 06.11.2014.

15:41

Profit Simensa skočio 40%

Nemački proizvođač industrijske opreme Simens ostvario je u četvrtom poslovnom kvartalu skok neto profita od 40 odsto.

Izvor: Tanjug

Default images

On je upozorio da u novoj poslovnoj godini očekuje mirovanje prihoda zbog globalnih tenzija koje će uticati na poslovanje.

Simens je takođe saopštio da će prodati svoj sektor prozivodnje slušnih aparata investicionoj firmi EQT i nemačkoj porodici preduzetnika Štringman za 2,15 milijardi evra, prenosi agencija AP.

Neto zarada u poslednjem poslovnom kvartalu 2013/14. porasla je na 1,49 sa 1,06 milijardi evra iz istog tromesečja lane, dok su prihodi istovemeno mirovali na 20,55 milijardi evra.

Na rezultate su uticali troškovi od 223 miliona evra u energetskom sektoru, zbog problema sa vetroturbinama, nastalim zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Kompanija iz Minhena koja proizvodi tešku mašineriju uključujući vozove, medicinsku opremu i vetrenjače, navodi da će uslovi poslovanja u 2015. biti složeni, delom zbog geopolitičkih tenzija. Simens je aktivan širom sveta, uključujući Bliski istok i Rusiju, gde je njegovo poslovanje ugroženo zbog sankcija zapada Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: