Produktna berza: Promet pao, porasle cijene kukuruza i pšenice

Izvor: Capital.ba, 17.Jan.2020, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produktna berza: Promet pao, porasle cijene kukuruza i pšenice

NOVI SAD, Ovonedjeljno trgovanje putem novosadske Produktne berze obilježeno je količinskim i finansijskim padom prometa, te poskupljenjem kukuruza i pšenice, saopšteno je danas iz Berze. Količinski promet iznosio je 275 tona robe čija je finansijska vrijednost bila 5,5 miliona dinara /oko 47.000 evra/, te je, u odnosu na prošlu berzansku sedmicu, količinski promet manji za 69,44 odsto, a finansijski za 64,47 odsto. Kukuruzom je trgovano po prosječnoj cijeni od 17,12 dinara /oko 0,14 evra/ >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << po kilogramu sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost /PDV/ i u odnosu na prošlu sedmicu to je poskupljenje od 3,78 odsto. Pšenicom je trgovano po cijanama koje su zavisile od njenog kvaliteta, pa je ovom žitaricom sa minimalnim proteinom od 13 odsto trgovano po jedinstvenoj cijeni od 19,4 dinara /nešto više od oko 0,16 evra/ po kilogramu bez uračunatog PDV-a, dok je pšenicom sa hektolitrom od 70 kilograma zaključen jedan ugovor po cijeni od 18,3 dinara oko /nešto više od oko 0,15 evra/ po kilogramu bez uračunatog PDV-a. U saopštenju je navedeno da je prosječna cijena pšenice bila za 2,11 odsto veća nego prošle sedmice. Soja ni ove sedmice nije bila predmet berzanskog trgovanja, što se tumači slabom ponudom, odnosno iščekivanjem prodavaca da za nju dobiju bolju cijenu. Berzanski indeks PRODEKS je na nivou od 205,41 indeksni poen, što u poređenju sa prošlom sedmicom predstavlja njegov rast od 2,75 indeksnih poena. Srna Чланак Produktna berza: Promet pao, porasle cijene kukuruza i pšenice се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Beogradska berza: Indeksi padom završili trgovačku nedelju

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Jan.2020

BEOGRAD – Vrlo slaba investiciona aktivnost na tržištu akcija, odličan promet na tržištu duga i pad vrednosti BELEX indeksa u odnosu na prošlu sedmicu obeležili su poslednji trgovački dan u nedelji na Beogradskoj berzi...Ukupan promet iznosio je 479,6 miliona dinara (oko 4,1 miliona evra)...Indeks...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.