Pripreme za Bregzit: VW povećao zalihe automobila u Britaniji

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za Bregzit: VW povećao zalihe automobila u Britaniji

Štutgart -- Nemački Folksvagen (VW) je povećao zalihe automobila u Britaniji, saopšteno je iz te kompanije.

To je učinjeno u uslovima kada britanski političari nastoje da dogovore uslove izlaska Britanije iz Evropske unije uoči isteka roka za Bregzit 31. oktobra, prenosi agencija Rojters.

"Povećanjem smo optimizovali nivo zaliha kako bismo na izvesno vreme odgodili uticaj potencijalnih uvoznih tarifa, ali postoje ograničenja u vezi s tim šta se može učiniti", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Jirgen Stakmann, član upravnog odbora Folksvagenovog brenda za putničke automobile.

"Ako bude tarifa, nećemo moći da ih apsorbujemo ili da nadoknadimo troškove. Moramo biti realni u vezi sa činjenicom da će automobili poskupeti za kupce", dodao je on.

Potencijalni neadekvatan Bregzit, odnosno izlazak iz EU bez sporazuma, i zabrinutost zbog budućih trgovinskih odnosa, počeli su da primoravaju kompanije da preduzimaju mere za ublažavanje uticaja potencijalnih tarifa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VW povećao zalihe automobila u Velikoj Britaniji pred Brexit

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2019

Njemački Volkswagen (VW) je povećao zalihe automobila u Britaniji, saopšteno je danas iz te kompanije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.