Prihodi Amerikan erlajnsa u padu 90 odsto

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 18:36

Prihodi Amerikan erlajnsa u padu 90 odsto

Njujork -- Avio-grupacija Amerikan erlajns procenila je danas da će u drugom kvartalu imati pad prihoda od 90 posto.

Međutim, očekuje da će oboriti stopu trošenja gotovine na nula odsto do kraja 2020. godine, jer se potražnja za putovanjima oporavlja.

Amerikan erlajns očekuje da će njegova dnevnu stopu korišćenja gotovine usporiti na oko 40 miliona dolara u junu, prenosi Rojters.

Kompanija je saopštila i da planira da u julu realizuje 55 posto od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uobičajenog rasporeda letenja na domaćim linijama i gotovo 20 procenata od međunarodnog rasporeda letenja.

"Kompanija je nedavno registrovala poboljšanje tražnje i prevazišla je vrhunac u pogledu aktivnosti vezanih za refundiranje novca", navedeno je u saopštenju Amerikan erlajnsa.

Međutim, kako su trajanje i ozbiljnost situacije sa pandemijom Kovid-19 i dalje neizvesni, kompanija je poručila da očekuje značajne poledice u pogledu njenih rezultata u fiskalnoj 2020. godini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.