Evo kako možete da izbegnete plaćanje takse za RTS

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako možete da izbegnete plaćanje takse za RTS

Krave, svinje, prasići i pilići dužni su da "plate TV pretplatu" svih 12 meseci u godini

Taksa za javne servise Radio-televizija Srbije (RTS) i Radio televizija Vojvodine (RTV) od 1. januara 2019. godine iznosiće 220 dinara, umesto dosadašnjih 150 dinara. Poskupljenje pretplate ponovo je otvorilo stare dileme - da li je moguće izbeći plaćanje ovog nameta i u kojim slučajevima možemo da budemo oslobođeni od ovog troška.

LEPE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE: Prosečna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << plata u decembru iznosiće 445, a u martu sledeće godine za 20 evra više

BOŽIĆNA DEPRESIJA: Nezapamćen pad Volstrita u poslednjih 10 godina

Ne gledaju svi TV program nacionalnih servisa, nemaju svi u kući televizor, ali su obavezni da plate taksu javnom servisu kroz račun za utrošenu struju. Ova obaveza ide do apsurda, pa se pretplata plaća čak iako se brojilo nalazi na farmi.

Iako ne gledaju ni "Korene", ni "Dnevnik", pa čak ni "Znanje imanje" krave, svinje, prasići i pilići dužni su da plate TV pretplatu svih 12 meseci u godini.

Pretplata skače od 1. januara sa 150 na 220 dinara.

Zakonom o javnim medijskim servisima taksu ne plaća svako ko ima televizor i ko gleda programe javnih servisa, nego svako ko ima brojilo električne energije, jer se i sam iznos ove naknade naplaćuje preko računa za struju.

Ipak, postoje uslovi za oslobađanje od obaveze plaćanja takse za javni medijski servis.

Od obaveze plaćanja takse oslobađa se:

Oni koji žele da budu oslobođeni od plaćanje pretplate, a ispunjavaju jedan od navedenih uslova, trebalo bi da podnesu zahtev RTS-u ili RTV-u. Uz sam zahtev za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis koji je potrebno popuniti treba priložiti i dokumentaciju, od koje je potrebno dostaviti kopije rešenja odnosno dokaza nadležnih organa kojima se potvrđuje da osoba pripada jednoj od kategorija koja se oslobađa plaćanja takse.

BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.