Preporuka: Zaposlenima u lokalnim samoupravama po 10.000 dinara

Izvor: B92, 09.Dec.2023, 00:08

Preporuka: Zaposlenima u lokalnim samoupravama po 10.000 dinara

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije.

Posle sastanka je navedeno da će Vlada Srbije uputiti preporuku svim jedinicama lokalne samouprave za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u iznosu od po 10.000 dinara, ukoliko za to imaju sredstva u budžetima.

Premijerka Brnabić je istakla da je vlada saglasna sa predlogom sindikata da zaposleni sa srednjom i nižom stručnom spremom u lokalnoj samoupravi od 1. januara 2024. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osnovicu uvećaju za 401,88 dinara neto, umesto za 384,41 dinara neto.

Predstavnici sindikata odmah će započeti razgovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouoprave u vezi sa uvećanjem dnevnica za službena putovanja zaposlenih.

Sindikat i ministarstvo će izraditi zajednički predlog o visini tih dnevnica, kako za službena putovanja u okviru Srbije, tako i za službena putovanja u inostranstvo.

Sastanku je prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, koji je nakon ovog sastanka odmah nastavio razgovor sa sindikatom u vezi sa koeficijentima, na osnovu kojih će se obračunavati plate svim zaposlenima u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

Inače, sastanak premijerke sa Sindikatom uprave je, kako je saopšteno iz vlade, nastavak razgovora Brnabić i predstavnika sindikata koji je dogovoren početkom ove sedmice kako bi zajedničkim snagama predložili konkretne mere za dodatno poboljšavanje uslova rada svih zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.