Preminula još jedna žrtva nesreće na Kvaternikovom trgu, vozač u istražnom zatvoru

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Apr.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula još jedna žrtva nesreće na Kvaternikovom trgu, vozač u istražnom zatvoru

ZAGREB - U KBC-u Zagreb u srijedu je preminuo 67-godišnjak teško ozlijeđen u prometnoj nesreći na Kvaternikovom trgu gdje je, u ponedjeljak navečer, u naletu automobila na skupinu pješaka poginula njegova 61-godišnja supruga.

Vozač koji je pod utjecajem alkohola skrivio nesreću, 26-godišnji Nikola Kovačević, u srijedu je doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Pred tužiteljima koji su ga >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ispitivali nije iznosio obranu, a na teret mu se stavlja izazivanje prometne nesreće, bijeg te ne pružanje pomoći žrtvama.

Neslužbeno se doznaje da je u bolnici danas preminuo 67-godišnji Aleksandar Kusalović, suprug Ljiljane Kusalović koja je umrla u kolima Hitne pomoći nedugo nakon nesreće.

Nesreća se, prema policijskim podacima, dogodila u ponedjeljak u 21.48 sati dok je Kovačević, s 1,92 'promila' alkohola, vozio 'audi A3' zagrebačkih registracijskih oznaka Maksimirskom cestom u smjeru zapada.

Dolaskom istočnije od raskrižja s Domjanićevom ulicom, zbog neprilagođene brzine kretanja skrenuo je u desno i udario u rubni kamen nogostupa, sletio na nogostup kojim se nastavio kretati te nakon naleta na kutiju Elektre sišao s nogostupa, prešao kolnik Domjanićeve ulice te naletio na metalnu ogradu, a potom i na metalni stup semafora.

U nekontroliranom kretanju naletio je na pješake sa sjeverne strane Kvaternikova trga, a potom na prometni znak, kažu u policiji.

Nakon što je okrznuo 'audi A4' zagrebačkih registracija, zaustavio se u desnoj prometnoj traci te se pješice udaljio s mjesta događaja do Ulice Biskupa Josipa Galjufa, gdje su ga građani zadržali do dolaska policije.

Osim stradalih supružnika u nesreći su, prema policijskim podacima, lakše ozlijeđene još dvije pješakinje - 66-godišnjakinja i maloljetnica.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

PIJANI DIVLJAK VOZIO SA 2,16 PROMILA: Bračni par iz Dubroivnika pokosio pred očima prijateljice!

Izvor: Kurir, 14.Apr.2016, 10:57

...Analiza krvi paklenog vozača Kovačevića, koji je na mestu nesreće naduvao 1,96 promila, pokazala je još porazniji rezultat, on je u krvi imao čak 2,16 promila alkohola Njemu je određen jednomesečni pritvor uz krivičnu prijavu za nepružanje pomoći i za izazivanje saobraćajne nesreće sa...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.