Premijer: Svakom radniku Goše po 60.000 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2017, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Svakom radniku "Goše" po 60.000 dinara

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Smederevskkoj Palanci sa radnicima fabrike "Goša", odazivajući se njihovom pozivu da pomogne u rešavanju njihovih problema.

Vučić je zahvalio radnicima što nisu želeli da zloupotrebljavaju političku situaciju i što su, kako je primetio, imali fer pristup.

On je najavio da će Vlada Srbije pokušati, u skladu sa zakonom, da reši situaciju u "Goši", ali je dodao da su im ruke "prilično vezane".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Sa vučićem u Goši su i ministri Goran Knežević i Aleksandar Vulin.

Radnici "Goše" pozvali su ranije danas Vučića, u otvorenom pismu, da, zbog izuzetno teške situacije u toj fabrici šinskih vozila, dođe u Smederevsku Palanku i pomogne u razrešenju problema.

Oni su već nekoliko dana u štrajku zbog neisplaćenih zarada i neuplaćenih doprinosa za socijalno osiguranje, mole premijera da se lično zauzme i razreši tešku situaciju u fabrici.

"Goša" je privatizovana 2007. godine, ali je kupac, slovački biznismen, posle 10 godina prodao fabriku.

Nije poznato ko je novi kupac.

Vučić: Svaki radnik Goše dobiće po 60.000 dinara

Svaki radnik Goše dobiće po 60.000 dinara neto, a "papiri" za to biće pripremljeni na sednici Vlade Srbije, koja će biti održana u nedelju ili ponedeljak, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Najavio je i zaključak vlade o overi njihovih zdravstvenih knjižica.

On je dodao da će država preuzeti na sebe dugovanja Goše prema PIO fondu u iznosu od 3,2 miliona evra.

"To ćemo mi da preuzmemo na sebe i to nema veze sa Gošom, već sa radnicima, i oni će da dobiju knjižice", rekao je Vučić.

A, posle razgovora sa vlasnicima - te odluke da li će da nastavi rad - možda bude pronađeno rešenje i za eventualno povezivanje radnog staža.

Sve ostalo, rekao je posle sastanka sa radnicima Goše u Smederevskoj Palanci, nije u ingerencijama vlade, niti vlada može da nastupa u ime vlasnika.

Vučić je, rekao da država može samo da pomogne, ali ne i da razgovara u ime radnika ili u ime vlasnika.

"Ovo što mi činimo, ne činimo u ime vlasnika.

Ne smanjujemo potraživanja radnika prema vlasnicima. Ovo je pomoć i podrška Vlade Srbije, koja nema veze sa odnosima unutar Goše", rekao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić radnicima Goše: Probaćemo, ali vezane ruke

Izvor: B92, 07.Apr.2017

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Smederevskoj Palanci sa radnicima fabrike "Goša"...Premijer se odazvao njihovom pozivu da pomogne u rešavanju njihovih problema...Vučić je zahvalio radnicima što nisu želeli da zloupotrebljavaju političku situaciju i što su, kako je primetio,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.