Predsednik Vučić otvorio skup ministara transporta i gradonačelnika Kina+16 (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2018, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Vučić otvorio skup ministara transporta i gradonačelnika Kina+16 (FOTO/VIDEO)

Samit ministara transporta Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u mehanizmu Kina plus 16 svečano je danas u Beogradu otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Domaćin najvećeg regionalnog skupa o infrastrukturnim projektima s Kinom je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Svi se žale, a ona u Srbiji lagodno živi sa platom od 22.000: Diana iz Leskovca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otkriva u čemu je TAJNA

U uvodnom delu u Palati Srbija obrati se, pored predsednika Vučića, i ministar energetike i nacionalni koordinator za saradnju Kine i CIE Aleksandar Antić, predstavnik kineskog Sekretarijata za saradnju sa zemljama CIE iz Pekinga Li Juđe, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenica gradonačelnika Pekinga Vang Hung i ministar transporta Kine Li Sjaopeng.

Predsednik Vučić je rekao da je važno da ulažemo u infrastrukturu i da sarađujemo sa Kinom:

- Kina je pomogla da se spasi srpska železara. Zajedno ulažemo u pruge, puteve i luke. Projekat "Jedan pojas, jedan put" donosi izuzetnu korist Srbiji.

Vučić je istakao i značajne ekonomske uspehe naše zemlje poput smanjenja javnog duga i ubrzanog razvoja uz finansijsku disciplinu.

Treći samit ministara transporta Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope trajaće do 17. oktobra u Beogradu.

Nakon svečanog otvaranja samit ministara saobraćaja biće nastavljen bilateralnim i zajedničkim sastancima u Palati Srbija, dok će forum gradonačelnika biti nastavljen u Sava centru.

Srbija prepoznata kao jedan od najaktivnijih učesnika u okviru mehanizma saradnje 16+1 i zemlja koja ima vodeću ulogu u saradnji sa Kinom kad je reč o infrastrukturnim projektima.

Na samitu će se razgovarati ne samo o projektima koji se tiču Srbije, već o ukupnoj saradnji Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i njenom daljem razvoju.

Mihajlović, koja je i predsedavajuća srpskog dela Mešovite komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju između Kine i Srbije, nedavno se u Kini, tokom posete srpske delegacije u Pekingu, sastala s ministrom transporta Kine Lijem Sjaopengom, s kojim je razgovarala o najvažnijim infrastrukturnim projektima Srbije i Kine, uključujući modernizaciju i rekonstrukciju pruge Beograd-Budimpešta i izgradnju autoputa na Koridoru 11.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.