Predsednik Centralne banke SAD potpuno odmetnut: Ne dam ostavku i da mi je Tramp traži! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2019, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Centralne banke SAD potpuno odmetnut: Ne dam ostavku i da mi je Tramp traži! (VIDEO)

Predsednik američke Uprave federalnih rezervi (Fed) Džerom Pauel izavio je danas da neće podneti ostavku ni ako to od njega zatraži predsednik SAD Donald Tramp.

Pauel je na jednom panelu u Atlanti, na pitanje da li bi podneo ostavku da to od njega Tramp zatraži, kratko odgovorio: "Ne", prenosi agencija AP.

Pauel je na panelu, kojem su prisustvovala i dva pređašnja šefa Feda Dženet Jelen i Ben >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bernanke, rekao da centralna banka namerava da i ubuduće bude fleksibilna u određivanju trenutka kada će povećati svoju ključnu kamatnu stopu.

Dinamika Fedovog povećanja kamatnih stopa je proteklih meseci izazvala zabrinutost investitora, ali i američkog predsednika koji je u više navrata kritikovao takvu politiku Feda i predsednika te institucije.

Zbog svega toga je u javnosti počelo da se spekuliše o njegovoj mogućoj smeni.

Na pitanje da li je dogovoren neki sastanak sa Trampom, Pauel je rekao:

- Nemam informaciju o tome. Ništa nije zakazano.

BONUS VIDEO: Ljudi kažu da su ovo NAJSREĆNIJE zemlje za život

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.