Pravi strujni udar po džepu: Otac dobio račun za struju uvećan 1.000 odsto

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 08:30

Pravi "strujni udar" po džepu: Otac dobio račun za struju uvećan 1.000 odsto

U Austriji su, kao i u mnogim drugim evropskim državama posljednjih godinu dana "eksplodirale" cene električne energije.

Kako piše dnevni list "Österreich" na hiljade Austrijanaca je pod teretom učestalih poskupljenja i povišenom inflacijom ratom, koja je tek sada pala nešto malo ispod 10 odsto.

Austrijanci najviše strahuju kada dobiju račun za struju i plin.

Jedan od njih je i Daniel Hadeyer iz pokrajine Donje Austrije, kome je njegov snabdevač električne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << energije, koncern EVN, poslao račun sa drastično visokim ciframa.

Pravi "strujni udar" po džepu mladog oca s dvoje male dece, koji je ostao zapanjen i zanemeo kada je video da mu je EVN povećao kilovat sat (kV/h) električne energije sa 5,89 na 60,50 centi.

Dakle, za ni manje, ni više nego 1.000 odsto. Ali to nije sve. Uz to je dobio i nadoplatu od 775,33 evra po dostavljenom obračunu, navodi Österreich.

"Kako da to plati otac dvoje dece koji ima i ostale rashode u kući, od normalne plate", rekao je ogorčeno za austrijski list Hadeyer.

Posebno je ljut, kako je istakao, na svog snabdevača električne energije koji ga kao potrošača uopšte nije obavestio o pokupljenju od 1.000 odsto.

"Da nisam na vlastitu inicijativu kontaktirao EVN nešto radi priključka, ne bih imao pojma o poskupljenju i na kraju godine bih doživeo iznenađenje", požalio se je otac.

I šta sada? Jedino što mu preostaje, prema mišljenju nekih Austrijanaca na društvenim mrežama je da plati do sada potrošeno i hitno promeni snabdevača električne energije. Naravno, uz stalnu budnost i kontrolu mesečnih računa kako bi izbegao neprijatna iznenađenja.

I šta iz svega navedenog na kraju reći nego da ni Austrija više nije ono što je nekad bila. Uređena, pedantna i predvidiva, bez velikih iznenađenja.Barem tako tvrde neki od pripadnika srednje i starije generacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.