Poziv za projekte udruženja iz nerazvijenih opština

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2022, 14:15

Poziv za projekte udruženja iz nerazvijenih opština

Kabinet ministra Novice Tončeva, zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, saopštio je danas da je raspisao Javni poziv za podnošenje predloga projekata od javnog interesa, koje će realizovati udruženja sa teritorija nedovoljno razvijenih opština u 2022. godini za koje je Vlada Srbije opredelila 15 miliona dinara.

"Nakon što smo prošle godine po prvi put raspisali Javni poziv za udruženja koja svoje aktivnosti sprovode u opštinama koje spadaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u četvrtu kategoriju razvijenosti i nakon što su udruženja na najbolji način realizovala te projekte, odlučili smo, uz pomoć Vlade Srbije, da i ove godine dodelimo bespovratna sredstva udruženjima sa teritorije tih opština", rekao je ministar Tončev.

"Nedavno je udruženje žena "Ekspanzija" iz Brodareva, opština Prijepolje, po prošlogodišnjem konkursu sredstvima Kabineta rekonstruisalo igralište i staze za decu, u mesnoj zajednici koja ima školu i vrtić sa preko 100 mališana, a i svi ostali realizovani projekti su vidljivi i transparentni. Naš cilj je da pomognemo u razvoju svakog segmenta, na adekvatan i održivi način, a posebno me raduje jer se svi projekti realizuju u dogovorenim rokovima", rekao je ministar Novica Tončev.

Kaže da je zadovoljan što se realizacijom tih projekata pokazuje da je Vladi Srbije bitan svaki čovek, svaka opština.

Prema pravilima Javnog poziva, udruženja sa teritorije nedovoljno razvijenih opština mogu da prijavljuju projekte iz oblasti zapošljavanja, kulture, bezbednosti, aktivizma, zdravlja, zaštite životne sredine, rodne ravnopravnosti i socijalnih pitanja, nabadeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Raspisan javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima iz nerazvijenih opština

Izvor: JužneVesti.com, 10.Feb.2022

Udruženja sa teritorije nedovoljno razvijenih opština predloge projekta iz oblasti zapošljavanja, kulture, bezbednosti, zdravlja, zaštite životne sredine, rodne ravnopravnosti i socijalnih pitanja, od danas mogu prijaviti Kabinetu ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština...Odabrane projekte...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.