Pozitivna priča: Napokon uspješan IPO jedne hrvatske tvrtke

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Jan.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozitivna priča: Napokon uspješan IPO jedne hrvatske tvrtke

ZAGREB - U siječnju 2019. godine M plus Grupa je izdala 357.805 novih redovnih dionica (oznaka dionice „MRUL-R-A") ukupne vrijednosti od 93 milijuna HRK s ciljem daljnjih ulaganja u razvoj i širenje poslovanja. Nove redovite dionice u cijelosti su otkupili institucionalni ulagači: investicijski fondovi, obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi. Izdavanjem novih dionica su stekli 41,7% udjela.

Investitori su procijenili da tvrtka ima potencijal za rast pozicioniranjem prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << unosnijim i sofisticiranijim uslugama te kvaliteti usluga koje pruža i širenjem poslovanja preuzimanjem novih globalnih klijenata te akvizicijom sličnih kompanija u regijama srednje i jugoistočne Europe.

Nakon uspješnog izdavanja novih redovitih dionica, tvrtka za proljeće 2019. godine planira uvrštenje dionica na Zagrebačku burzu, što je jedno od prvih uvrštenja novih dionica na Zagrebačku burzu u zadnje četiri godine i time svakako pokazatelj daljnjeg razvoja hrvatskog tržišta kapitala. U tvrtki inicijalnu javnu ponudu prepoznaju kao opciju koju rastuće kompanije u Hrvatskoj trebaju razmotriti kao kvalitetan iskorak u razvoju, a čime će istovremeno doprinijeti razvoju domaćeg tržišta kapitala.

M plus Grupa je osnovana u Hrvatskoj 2007. godine, sa sjedištem u Zagreb i s godišnjim prihodom od preko 230 milijuna kuna. Osnovne djelatnosti kojima se tvrtka bavi su Business Process Outsourcing (BPO) i Customer Relations Management (CRM), a njene usluge informacijskih tehnologija, te usluga upravljanja korisničkom komunikacijom i posredovanja pri zapošljavanju koriste vodeće telekomunikacijske i financijske kompanije u regiji jugoistočne Europe, te veliki broj klijenata iz zapadne Europe i Sjedinjenih američkih država. Osim u Hrvatskoj, tvrtka posluje i na tržištima Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Najbolji pokazatelj rasta Grupe je i to da je samo tijekom 2018. zaposlila preko 400 novih zaposlenika.

Tvrtku vodi mladi menadžerski tim s referencama iz vodećih međunarodnih kompanija. Predsjednik NO tvrtke je Luka Orešković (27), diplomant Sveučilišta Harvard i partner u investicijskoj tvrtki Spitzberg Partners iz New Yorka, a menadžment tim vode CEO Ivan Posavec (29), također diplomant Sveučilišta Harvard s iskustvom rada za Boston Consulting Group, CFO Darko Horvat (39) koji je prethodno radio kao senior manager za Deloitte USA i Hrvatska te se obrazovao na Harvard Business Schoolu, Marko Dagelić (41) COO koji je prethodno radio kao direktor korisničke podrške u Hrvatskom Telekomu, te Tomislav Glavaš (29), direktor financija i kontrolinga s prethodnim iskustvom rada u Hrvatskom Telekomu i Deloitte Hrvatska. U savjetodavnom odboru grupe M okupljeni su iskusni, globalno uspješni poduzetnici i lideri vodećih međunarodnih kompanija povezanih sa BPO/IT sektorom.

„Drago nam je da su institucionalni ulagači prepoznali našu tvrtku kao kvalitetnu priliku za investiranje. Dobra je vijest da se ulaže u domaće privatne kompanije koje rastu, otvaraju nova radna mjesta u Hrvatskoj, izvoznici su te šire poslovanje izvan granica Hrvatske.", rekao je Luka Orešković, predsjednik NO.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.