Povukli još jedan Kinder proizvod

Izvor: B92, 11.Apr.2022, 18:05

Povukli još jedan Kinder proizvod

Zagreb -- Hrvatski državni inspektorat izvestio je u ponedeljak o opozivu proizvoda Kinder poklon vrećice od 193 grama.

Reč je o proizvodu sa rokom trajanja do avgusta i septembra 2022. proizvođača Ferrero Ardennes iz Belgije, a povlači se iz preventivnih razloga zbog moguće kontaminacije bakterijom salmonelom.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Evropskog parlamenta i Saveta od 28. januara 2002. o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, osnivanju Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencije za bezbednost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima bezbednosti hrane, upozoravaju iz Inspektorata.

Navode da su detalji o opozivu dostupni na veb stranici kompanije Lidl Hrvatska koja je uvoznik tog proizvoda, prenosi Poslovni dnevnik.

Već su ranije opozivani proizvodi: Kinder mini eggs, Kinder Surprise Maxi, Kinder Schokobons i Kinder Happy Moments.

Italijanski proizvođač čokolade Ferrero povukao je dio asortimana Kinder čokolada iz trgovina u SAD zbog moguće kontaminacije salmonelom, proširivši time meru opoziva iz Evrope na drugu stranu Atlantika.

Evropska agencija za sigurnost hrane EFSA izvestila je u sredu da istražuje moguću vezu između 134 slučaja salmonele u najmanje devet evropskih zemalja i konzumacije proizvoda od čokolade.

Većina potvrđenih slučajeva zabeležena je u Britaniji, ukupno 63, a verovatni ili potvrđeni slučajevi prijavljeni su i u Francuskoj, Irskoj, Belgiji, Nemačkoj, Luksemburgu, Holandiji, Švedskoj i Norveškoj.

U nekoliko zemalja, uključujući Belgiju, Francusku, Nemačku, Irsku, Luksemburg i Britaniju, pokrenut je postupak opoziva proizvoda, objavila je agencija EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.