Povoljan kredit i stručna obuka za mlade biznismene

Izvor: Banke.Online.rs, 26.Sep.2012, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljan kredit i stručna obuka za mlade biznismene

Mladi do 35 godina u sedamnaest opština Srbije do 28. oktobra moći će da se prijave na konkurs za biznis ideje, a kojim će dobiti mogućnost da prođu niz treninga koji će im pomoći da unaprede svoje poslovne ideje i razviju ih u poslovne planove. Bojan Kesegi (26), frizer iz Beograda, kaže da je sa sestrom otvorio prvi frizerski salon pre oko dve godine i od tad nije prestajao da radi. - Roditelji su mi malo pomogli, pa sam na početku mogao da pokrenem posao bez kredita. Međutim, razmišljam da uzmem kredit za novu opremu. Imam dosta posla, idem i na takmičenja frizera, dobio sam i titulu balkanskog prvaka - kaže Kesigi, koji ističe da su ovakvi programi obuke za početnike dobra osnova za biznis. Prednost prilikom selekcije kandidata za program imaće mladi sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i mladi do 30 godina. - Sporazumom o saradnji predviđen je iznos za kreditiranje u visini od 100.000 evra (s tim što je pojedinačni kredit do 500.000 dinara). Superstep kredit Erste banke ima za četiri odsto nižu kamatnu stopu od kredita namenjenim preduzetnicima u redovnoj ponudi. Međutim, još značajnije od kamatne stope jeste to što za superstep kredit nije potrebno obezbeđenje, niti garancija nekog privrednog subjekta koji već ima uspešan biznis. Takođe, predviđen je grejs period od šest meseci - kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Za one najbolje i najupornije koji osnuju preduzeća - podrška se nastavlja kroz prenos iskustava biznis mentora, koji će sa njima raditi tokom godinu dana, i znanja koje će dobijati kroz biznis treninge.

Nastavak na Banke.Online.rs...






Povezane vesti

Povoljan kredit i obuka za mlade biznismene

Izvor: Kamatica.com, 26.Sep.2012

Mladi do 35 godina u sedamnaest opština Srbije do 28. oktobra moći će da se prijave na konkurs za biznis ideje, a kojim će dobiti mogućnost da prođu niz treninga koji će im pomoći da unaprede svoje poslovne ideje i razviju ih u poslovne planove..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Banke.Online.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Banke.Online.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.