Izvor: S media, 30.Apr.2013, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrošićete živce, vreme i novac: Uređaji koje se ne isplati popravljati su...

Činjenica je da je sve proizvedeno napravljeno tako da bi se brzo pokvarilo.

To potvrđuju i serviseri, koji kažu da su im elektronski uređaji noćna mora. Tipičan primer je gumena traka koja se na nekim hladnjacima nekad šrafila, a sada se lepi. Serviseri nerado govore o tome jer se ne žele da se zameraju kompanijama čije proizvode servisiraju.

'Namerno oslabe funkcionalni deo aparata i primoraju te da kupiš novi'

"Kod usisavača >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su najslabija tačka mikroprekidači koji praktično koštaju nekoliko stotina dinara, ali se ne mogu zameniti jer su zaliveni u plastiku. Kad odu, moraš da baciš usisavač. Slično je i sa ležajevima. Nekim su mašinama za pranje veša ranije bubnjevi bili od inoksa, a sada je tu plastika u koju su zaliveni ležajevi i kad oni odu, mašina je spremna za otpad. Ništa bolja situacija nije ni kod alata. Recimo, najslabija karika kod bušilica su zupčanici koji su od nekvalitetnog materijala", tvrdi majstor Ivan.

Za Zemlju čiji su resursi ograničeni, posledice ovakve prakse su katastrofalne jer trošimo sve više sirovina, a proizvodimo sve više otpada.

Izvor: Danas.hr, Slobodna Dalmacija, S media foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.