Potpisan sporazum: Za 44 meseca 200 km novog auto-puta

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2018, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum: Za 44 meseca 200 km novog auto-puta

Kambodža i Kina su potpisale oko 20 sporazuma vrednih nekoliko milijardi dolara za razvoj slabe infrastrukture, poljoprivrede i zdravstvene zaštite

Sporazume i memorandume o razumevanju potpisali su kambodžanski premijer Hun Sen i njegovog kineski kolega Li Kećijang, koji je predvodio visoku kinesku državnu delegaciju u jednodnevnoj zvaničnoj poseti Kambodži, bliskom savezniku Kine, javlja agencija AP.

Među glavnim sporazumima je izgradnja novog autoputa u dužini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 200 kilometara, koji će povezati glavni grad Kambodže sa turističkim centrom Sihanukvil i novim međunarodnim aerodromom u Pnom Penu.

Kambodžanski ministar za državne poslove i saobraćaj Sun Čantol izjavio je za AP da će Kina uložiti oko dve milijarde dolara u izgradnju autoputa, da će projekat početi ove godine i da će za njegov završetak biti potrebno najmanje 44 meseca.

Kina je glavni saveznik i ekonomski partner Kambodže. Peking je tokom protekle decenije u tu zemlju ulio milione dolara pomoći i investicija, odobrio Kambodži bescarinski status za stotine proizvoda u robnoj razmeni i otpisao svoj dug.

Za uzvrat, Kambodža podržava Kinu na međunarodnoj sceni, između ostalog i u sporu koji Peking trenutno ima sa zemljama jugoistočne Azije oko Južnokineskog mora, dodaje američka novinska agencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.