Potpisan kolektivni ugovor u knjaževačkom Falk East-u

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2018, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan kolektivni ugovor u knjaževačkom Falk East-u

U italijanskoj kompaniji koja proizvodi obuću i repromaterijal "Falk East" u Knjaževcu, posle dva meseca pregovaranja je potpisan kolektivni ugovor, saopštio je danas sindikat "Sloga".

U saopštenju Udruženih sindikata Srbije "Sloga" piše da je to je prvi kolektivni ugovor u oblasti proizvodnje kože, tekstila i obuće kod stranog poslodavca koji posluje u Srbiji.

Time je, kako navode "socijalni dijalog u toj grani pokrenut s mrtve tačke, budući da u privatizovanim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ili novoizgrađenim fabrikama koje šiju ili proizvode odeću i obuću širom Srbije, posluje tridesetak stranih kompanija u kojima radnici još ne mogu da ostvare ni osnovna prava po Zakonu o radu".

Fabrika "Falk East" od 2004. godine posluje u nekadašnjim pogonima knjaževačke "Lede" i zapošljava 900 radnika, od čega je 700 članova Sloge.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.