Potonuo profit Sosijete ženeral banke zbog otpisa rizičnih  dugovanja

Izvor: Blic, 01.Avg.2012, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo profit Sosijete ženeral banke zbog otpisa rizičnih dugovanja

Francuski bankarski gigant "Sosijete ženeral" saopštio je danas da je u drugom kvartalu zabeležio oštar pad profita od 42 odsto, u vreme napora da ispuni nova međunarodna pravila o obaveznom nivou kapitala

U saopštenju se navodi da je neto profit u tri meseca zaključno sa junom pao na 433 miliona evra u poređenju sa istim periodom lane kada je ostvaren profit od 747 miliona evra, prenela je agencija AP.

Banka, poznata kao žrtva bivšeg brokera i osuđenog prevaranta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Žeroma Kervijela, navela je da je profit u sektoru korporativnog i investicionog bankarstva potonuo za više od 70 odsto u drugom kvartalu, budući da je "Sosijete ženeral" zabeležio gubitke od 2,2 milijarde evra zbog otpisa na ime kolateralnih dužničkih obligacija i drugih rizičnih sredstava.

Banka je upozorila da očekuje da će uslovi poslovanja "ostati neizvesni i izazovni u narenih nekoliko kvartala.

Profit od 433 miliona evra iz drugog tromesečja znatno je niži od 764 miliona, koliko su ocekivali analitičari koji su učestvovali u anketi agencije "Dau Džons njusvajers".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pad profita profita Sosijete ženeral od 42 odsto

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Avg.2012

Francuski bankarski gigant "Sosijete ženeral" saopštio je danas da je u drugom kvartalu zabeležio oštar pad profita od 42 odsto, u vreme napora da ispuni nova međunarodna pravila o obaveznom nivou kapitala. U saopštenju se navodi da je neto profit u tri meseca zaključno sa junom pao na 433 miliona...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.