Postavljen kamelj temeljac fabrike u Svilajncu: 130 novih radnih mesta

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 12:44

Postavljen kamelj temeljac fabrike u Svilajncu: 130 novih radnih mesta

Svilajnac -- Poznata kompanija Regent juče je svečano položila kamen temeljac za izgradnju fabrike u Svilajncu, koja će u prvoj i drugoj fazi obuhvatiti po 6.000 kvadrata.

Paralelno sa tim, ova švajcarska kompanija koja se bavi proizvodnjom rasvete, započela je svoju proizvodnju u iznajmljenom objektu od preko 1.000 kvadrata i zaposlila radnike.

"Postavljanje kamena temeljca u Svilajncu veoma je značajno za kompaniju Regent. To nije samo početak izgradnje novog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objekta, već i početak novog projekta koji treba da osigura uspeh kompanije u budućnosti. Regent planira da zaposli preko 100 radnika i to ne samo radnike u proizvodnji već i visoko kvalifikovanu radnu snagu koja će biti podrška matičnoj kompaniji u Švajcarskoj. Verujemo da su timski duh i jednaki tretman svih radnika presudni u izgradnji fabrike u Svilajncu. Ovom prilikom zahvalio bih se gospodinu Milanoviću koji je od početka projekta bio entuzijasta i pružao nam veliku podršku", izjavio je Jorg Štajmer, generalni direktor kompanije Regent.

U industrijskoj zoni Veliko Polje, jednoj od dve zone koje posluju u Svilajncu, pored kompanije Regent nalaze se još četiri velike inostrane kompanije koje su među najuspešnijim kompanijama u oblastima u kojima posluju. Ovaj gigant iz oblasti rasvete će sa 130 novih radnih mesta učvrstiti Svilajncu poziciju privrednog lidera u regionu, prenosi portal Central medija.

"Ponosan sam na to kako industrijska zona u Svilajncu danas izgleda. Ponosan sam na 15 novih investicija koje smo realizovali u proteklih 12 godina. Investicija od oko 10 miliona evra, sa proizvodnom halom od 12.000 kvadrata, sa preko stotinu zaposlenih radnika u prvoj fazi, jedan je od najvećih projekata ne samo za Svilajnac, već i za Srbiju", izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Postavljanju kamelja temeljca prisustvovali su i predstavnici Uprave za slobodne zone, predstavnici kompanija iz industrijske zone u Svilajncu i domaći privrednici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.