Okruženje u Srbiji je prijatno, ne kajemo se što smo došli u Svilajnac, poručuje prvi čovek švajcarskog Regenta

Izvor: RTS, 11.Jun.2020, 18:58

Okruženje u Srbiji je prijatno, ne kajemo se što smo došli u Svilajnac, poručuje prvi čovek švajcarskog Regenta

U svilajnačkoj opštini danas je počela izgradnja još jedne fabrike. Švajcarska kompanija Regent, koja proizvodi električnu rasvetu, gradi fabriku koja će u prvoj fazi imati šest hiljada kvadrata i zaposliti 130 radnika.
Investitor iz Švajcarke na organizaciji  proizvodnje u Srbiji radi od marta ove godine, za sada u iznajmljenoj hali. Početak izgradnje sopstvene fabrike radnici kompanije vide >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kao sigurnost za posao.

Kažu da je veliki izazov  biti deo nečega što će se razvijati od početka, što postavljate "na noge". Jedna od najuglednijih firmi u toj  branši u Švajcarskoj i jedna od najvećih u Evropi, ambijent u kome će raditi ocenjuje kao izuzetno prijatno okruženje, dodajući da to možda i nije karakteristično za Srbiju.

Proizvodni pogon Regenta gradi se  u jednoj od dve svilajnačke industrijske zone. Tu u okviru slobodne zone radi 15 velikih domaćih i stranih kompanija, četiri se bave proizvodnjom u oblasti elektronike.

"Mi smo sve ovo radili prethodnih deset godina, sada se to  krunisalo uspehom i oni su izabrali nakon ozbiljnih istraživanja, ozbiljnih analiza, baš Svilajnac," ističe Tijana Jovanović, direktorka slobodne zone u Svilajncu.

Skoro godinu dana trajali su pregovori sa investitorom iz Švajcarske , u konkurenciji su bili mnogo veći gradovi. Generalni direktor kompaanije Jorga Štajner uveren je da su  napravili veoma uspešan potez dolaskom u Svilajnac. Otkriva da planiraju da zaposle i  visokokvalifikovanu radnu snagu.
Završetak prve faze izgradnje pogona Regenta planiran je za narednu godinu. Ukupna vrednost investicije je 8 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.