Poslodavci apeluju na Vladu da smanji porez na imovinu

Izvor: Studio B, 10.Apr.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslodavci apeluju na Vladu da smanji porez na imovinu

Unija poslodavaca Srbije apelovala je u četvrtak na Vladu Srbije da spreči lokalne samouprave u nameri da se privrednim subjektima poveća porez na imovinu i do 400 odsto.

Predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković kazao je na konferenciji za novinare da bi takva mera prouzrokovala gubitak i do 35.000 radnih mesta i prelazak hiljade preduzetnika u sivu zonu.

Atanacković je zatražio od predstavnika Vlade da se privrednicima objasni šta je to u Srbiji poskupelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za 80 ili 400 odsto, "pa se očekuje plaćanje tolikog poreza".

Prema novom Zakonu o porezu na imovinu, koji je stupio na snagu početkom ove godine, lokalne samouprave su odlučile da procenjenu vrednost imovine pomnože sa najvećom zakonski odredjenom stopom od 0,4 odsto, čime je privrednicima obračunat porez i do 30 puta veći u odnosu na prošlu godinu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Poslodavci apeluju na Vladu da smanji porez na imovinu

Izvor: Danas, 11.Apr.2014, 01:21

Unija poslodavaca Srbije apelovala je na Vladu da spreči lokalne samouprave u nameri da se privrednim subjektima poveća porez na imovinu i do 400 odsto.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.