Poslanici za ukidanje uredbi o subvencijama agrara

Izvor: NaDlanu.com, 03.Apr.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici za ukidanje uredbi o subvencijama agrara

BEOGRAD, 3. aprila 2012. (Beta) - Odbor Skupstine Srbije za poljoprovredu odlučio je u utorak da predloži Vladi Srbije da ukine sve uredbe donete ove godine o raspodeli agrarnog budžeta.

BEOGRAD, 3. aprila 2012. (Beta) - Odbor Skupstine Srbije za poljoprovredu odlučio je u utorak da predloži Vladi Srbije da ukine sve uredbe donete ove godine o raspodeli agrarnog budžeta.Za takvu odluku glasala je većina članova Odbora, medju kojima i predstavnici stranaka i vladajuće koalicije.Skupštinski odbor je podržao i zahteve dela nezadovoljnih poljoprivrednika novim načinom subvencionisanja ratarske proizvodnje po prinosu, a ne, kao lane, po hektaru.Odlučeno je da se predlozi poljoprivrednika upute predsedniku Srbije, predsedniku vlade i ministru poljoprivrede.Predstavnici nezadovoljnih poljoprivrednika koji su prisustvovali sedici Odbora su ponovili da uredbe ne idu u njihovu korist, već u korist preradjivačke industrije i izrazili su strahovanje da će otkupne cene za žitarice i uljarice biti umanjene za iznos premije. Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović ponovio je da novi način subvenicionisanja treba da omogući povećanje poljoprivredne proizvodnje, preradjivačkih kapaciteta i prehrambene industrije i povećanje izvoza broja poljoprivrednika koji će dobijati subvencije.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.