Popović i Patrušev: Vrata ruskog tržišta otvorena za hranu iz Srbije

Izvor: Večernje novosti, 11.Okt.2018, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović i Patrušev: Vrata ruskog tržišta otvorena za hranu iz Srbije

Srpski ministar za inovacije i tehnološki razvoj i ministar poljoprivrede Rusije ocenili su da su vrata ruskog tržišta potpuno otvorena za poljoprivredne i prehrambene proizvođače iz Srbije BEOGRAD - Srpski ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar poljoprivrede Rusije Dmitrij Patrušev ocenili su na današnjem sastanku da su vrata ruskog tržišta potpuno otvorena za poljoprivredne i prehrambene proizvođače iz Srbije.Patrušev je pozvao srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << proizvođače da u većem broju dođu u Rusiju i iskoriste bescarinski sporazum koji je na snazi između dve zemlje, saopštio je Popovićev kabinet.Kako se navodi, Popović i Patrušev su ocenili da taj sporazum, koji omogućava trgovinu svim poljoprivrednim proizvodima bez carina, predstavlja jedinstvenu šansu za unapređenje poljoprivredne saradnje Srbije i Rusije.Pročitajte još - Dogovorena izrada sporazuma o slobodnoj trgovini sa Izraelom Popović je rekao da će se kao član međuvladinog komiteta Srbije i Rusije "lično angažovati" da bilateralna saradnja u oblasti poljoprivrede i prehrane bude maksimalno povećana, "jer je to sektor koji ima najveći potencijal za rast i koji može da donese brzu i konkretnu korist svim građanima Srbije", dodaje se u saopštenju."Srbija je jedan od evropskih lidera u oblasti digitalizacije poljoprivrede. Srpski institut Biosens razvija inovaciona rešenja za poljoprivredu zasnovana na veštačkoj inteligenciji, virtuelnoj realnosti, internetu stvari. Primena tih rešenja omogućava maksimalnu iskorišćenost potencijala zemljišta i precizno planiranje prinosa. Naši partneri iz Rusije zainteresovani su da ta rešenja primene u svojoj zemlji", kazao je Popović.Popović je uputio poziv Patruševu da poseti Srbiju, što je ruski ministar prihvatio i najavio da će najkasnije početkom sledeće godine doći u posetu Srbiji.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Rusko tržište otvoreno ua proizvođače iz Srbije

Izvor: RTS, 11.Okt.2018

Vrata ruskog tržišta potpuno su otvorena za poljoprivredne i prehrambene proizvođače iz Srbije, ocenjeno je u Moskvi na sastanku ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića i ministra poljoprivrede Rusije Dmitrija Patruševa. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.