Popović: Srbi i Rusi pobednici, ne dopuštamo falsifikovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2020, 15:19

Popović: Srbi i Rusi pobednici, ne dopuštamo falsifikovanje

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je danas da srpski narod 9. maj, Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu 1945, pamti po velikim žrtvama, herojstvu i nepokolebljivom slobodarskom duhu.

U izjavi za javnost Popović je naveo da su nacionalna sloboda i nezavisna država vrednosti koje su trajni temelj, ali i putokaz za sve naredne generacije srpskog naroda.

"Srpski narod sa dubokim poštovanjem pamti s kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << narodom je ostvario ovu veliku pobedu, porazio fašističkog okupatora i povratio svoju slobodu. To je bio ruski narod. Samo ruski narod", istakao je Popović.

Zbog toga se, dodaje, na Dan pobede sećamo i svih onih hrabrih Rusa, naše slovenske braće, koji nisu štedeli svoje živote na srpskoj zemlji da bismo zajednički porazili najveće zlo prošlog veka.

Naveo je da su zajedničke žrtve i zajedničko herojstvo Srba i Rusa u tim velikim bitkama i velikoj pobedi, osnova našeg današnjeg prijateljstva i savezništva, koji su večni i neraskidivi.

"I zato danas Srbija i Rusija stoje jedna uz drugu u borbi protiv falsifikovanja istorije i novih pokušaja povampirenja fašizma, koji želi da ruši spomenike junacima Velike pobede i da istinske žrtve agresije, Srbe i Ruse, lažno proglasi za agresore", naveo je Popović.

Poručio je da mi poštujemo sene predaka koji su živeli i umrli za slobodu, znajući da se samo negujući sećanje na slavne dane i žrtve može graditi budućnost nezavisne, slobodne i snažne nacije.

Popović kaže da su Srbija i Rusija danas i u borbi za odbranu srpskog Kosova, međunarodnog prava, ravnopravnosti država i nacija, njihovih sloboda, suvereniteta i nezavisnosti,, kao i da smo jedni uz druge u borbi protiv pandemije koronavirusa, misleći jedni na druge i uzajamno se pomažući.

"Danas, na ovaj dan i jubilej Velike pobede još jednom podsećamo, slaveći veliku prošlost, pobeđujući sadašnje krize i izazove i gradeći prosperitetnu i mirnu budućnost naših naroda i država, da su Srbi i Rusi braća zauvek", zaključio je Popović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Popović: Srbija i Rusija danas zajedno u borbi protiv falsifikovanja istorije

Izvor: Danas, 09.Maj.2020

Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu da Srbija i Rusija danas stoje jedna uz drugu u borbi protiv falsifikovanja istorije i "novih pokušaja povampirenja fašizma".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.