Ponovo radi Nais – simbol niškog turizma

Izvor: RTS, 15.Sep.2019, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo radi "Nais" – simbol niškog turizma

Posle sedam godina pauze u radu i jedne neuspele privatizacije, otvoren je simbol turizma u Nišu – hotel "Nais". Novi vlasnici rekonstruisali su hotel za manje od dve godine. Svečanom otvaranju prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Poslednji gost iz nekadašnjeg motela "Nais" otišao je 2012. godine. Novog vlasnika objekat je dobio 2016. godine i sada je to hotel sa četiri zvezdice. Ima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 89 soba različitih kategorija i 250 ležajeva, banket i kongresne sale.

Predsednik Aleksandar Vučić je na otvaranju pozvao investitore da ulažu i istakao da će hotel "Nais" biti značajan ne samo za tranzitni turizam, budući se nalazi uz Koridor 10, već i za sve druge goste. 
Rekao je da "Nais" zauzima najlepše i najznačajnije mesto na raskršću puteva. Objasnio je da se od njega južno ide ka Skoplju i Atini, istočno ka Pirotu i Sofiji a uskoro će se ići i ka trećem pravcu, ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Gračanici.
Zbog toga je, rekao je predsednik, pozicija "Naisa" od izuzetnog značaja za zemlju.
Predsednik je kazao da 1982. godine, kada je "Nais" otvaran, bilo mnogo obećanja i da nema sumnje da je u to vreme bio jedan od najlepših objekata u ovom delu Srbije i da je privlačio ogromnu pažnju.
"Ali rušenjem sistema i nedovoljno dobrim tretiranjem državne svojine, došli smo do toga da jedan takav objekat bude zatvoren 30 godina kasnije", rekao je predsednik.
Naveo je da paralelno sa izgradnjom puteva o kojima se sanjalo, radilo na nekoliko stvari, odnosno na objektima na putevima gde mogu da dođu stranci i ostanu i gde naši gosti mogu da dođu, da se razvije turizam, zaposle mladi.

"Od jednog ukorenjenog prostora, koji je bio ruglo čitave Srbije, danas ste uspeli i čestitam celom timu što ste napravili čisto, novo mesto i posebno sam srećan što u vašem hotelu nisu motivi Londona, Njujorka, Pariza, već Niša, pirotskih ćilima, onoga što jeste naša tradicija, onoga što je naša prošlost, a uveren sam i budućnost", rekao je Vučić.
Istakao je i da je zahvalan vlasnicima što nisu koristili državne subvencije, iako su mogli i nuđeno im je, i zamolio ih da na nastave sa izgradnjom drugih sadržaja oko hotela, jer imaju ogroman prostor. 
Upravnik hotela "Nais" Tomas Pavlović je rekao da je objekat otvoren posle dve i po godine angažovanja i da on neće biti interesantan samo za Niš već za celu južnu Srbiju.
Zahvalio je autoru projekta Goranu Babiću i firmama koje su bile involvirane.
U ovom trenutku u hotelu radi oko 100 radnika, a prema najavama vlasnika, kada se izgrade bazen i akva-park, biće posla za najmanje još 100, a u sezoni će biti mesta i za sezonske radnike.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otvoren hotel "Nais", bazen pored hotela od sledeće godine

Izvor: JužneVesti.com, 15.Sep.2019

Posle 7 godina, hotel "Nais", lociran na auto-putu kod Niša, počeo je da prima goste. Renovirani hotel ima 230 kreveta, a kako je rekao generalni direktor Tomas Pavlović i kongresni centar, a od sledeće sezone počinje da radi i bazen koji je pored hotela. ..Hotel koji je sagrađen 1982. godine,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.